Google+ Followers

Friday, March 07, 2014

Kanskje det er i dag (Reprise fra 2009)
Jeg våkner til en ny dag. Tusenvis av nye øyeblikk ligger foran meg. Øyeblikk som setter meg på valg, som utfordrer meg til å være tilstede. Her og nå. Nye øyeblikk. Ingen repriser fra i fjor eller i går. Her ligger hemmeligheten. Den frie viljen jeg besitter, er det opp til meg å benytte. Jeg kan skylde på andre, på omstendigheter, på fortid eller fremtid. Og jeg kan lures til å tro at mitt handlingsrom er svært begrenset, fordi andre allerede har tatt valgene for meg, eller fordi jeg ikke ser de mulighetene som ligger der. Jeg kan velge å lytte til stemmer som forteller meg at jeg må passe meg for å tenke for stort, at jeg må huske på alle dem som får til så mye mer enn meg. Jeg kan la frykten for å mislykkes, stjele energien min. Energi jeg kunne brukt til noe positivt, noe som ikke tapper en for krefter, men som virker sånn at du har like mye eller mer igjen når du har avsluttet en oppgave.

Dette er en ny dag. For meg. Og for deg. Kanskje dette er dagen for å ta noen skritt mot et mål du ser langt der fremme et sted. Noe du bare har utsatt, selv om du innerst inne vet at dette er noe du skal gjøre. Kanskje det er i dag du skal gi deg selv et pusterom. Kanskje er dette dagen for å ta den første av mange trimturer i vår. Kanskje dette er dagen for å skrive første side i boka du lenge har tenkt du skulle skrive. Kanskje det er i dag du skal ringe til den onkelen du ikke har sett på to år, men som du ofte tenker på og som vet du skulle tilbrakt litt tid sammen med. Kanskje det er i dag du skal skrive det brevet du gruer deg til å skrive. Kanskje det er i dag du skal gi ektefellen din litt ekstra oppmerksomhet. Kanskje det er i dag du skal begynne å behandle deg selv pent. Kanskje det er i dag du skal slutte å kritisere deg selv og slutte å si nedsettende ting om deg selv til deg selv og andre.

Kanskje det er i dag du skal begynne å se på deg selv som et menneske med enorm verdi, på lik linje med alle andre mennesker. Kanskje det er i dag du skal begynne å gi deg selv den maten du trenger, den friske luften og treningen som kroppen din fortjener. Kanskje det er i dag du skal invitere hjem noen som det er godt å være sammen med. Noen som løfter deg opp og ikke trykker deg ned. Kanskje det er i dag du skal hekte av kroken på innsida av hjertedøra. Kanskje det er i dag du skal fortelle noen om hva du sliter med. Kanskje det er i dag du skal sette ned foten og si at nok er nok. Kanskje det er i dag du skal rekke tunge til den negative tankesirkelen du har kjørt deg fast i og si at du forlater karusellen nå. Kanskje det er i dag du skal begynne helt på nytt igjen. Det er opp til deg.

3 comments:

Anne said...

Utrolig vakkert reflektert :-)

hjemveien said...

Grete.
Takk for at du tok denne frem igjen, så jeg fikk lese:-)
Dette handler om livet, så BRA.

Og "hjertedøra" :-)
Det minner meg om noe jeg leste i dag, - om lyset.
Når jeg lar lyset fra Herren lyse på meg, -
Da får jeg lyset på meg og inne i meg:-)
Og lyset virker, -
slik at det reflekteres videre.

Takk igjen, - du er med å sette "gode tanker i bevegelse".

TAKK FOR KOMMENTARER I BLOGGEN MIN!

Herren velsigne Deg og Dine!

KLM fra
MinsteBror:-)

Ellen Svetlana Grønlund said...

Utrolig flott :) ønsker en fin uke