Google+ Followers

Monday, June 18, 2007

Det handler om meg

Uten at jeg tenker over det, så hender det ganske ofte at jeg skriver til meg selv. I det øyeblikket jeg poster noe i bloggen, kan jeg tro at kanskje og forhåpentligvis, vil det jeg ha skrevet være til oppmuntring eller til hjelp for noen. Når jeg så leser det et par dager senere, så ser jeg ofte at det handlet om meg selv også. Og til syvende og sist, eller kanskje først og fremst, så er det oss selv det handler om tror jeg.

Det er ikke de andres feil at jeg blir irritert, utålmodig eller sint. Det er ikke andre menneskers ansvar å gi meg svar på alle spørsmål jeg måtte ha. Det er ikke de andres ansvar å gjøre meg lykkelig. Det er mitt. Og bare mitt. Jeg må lære meg å ha det godt på tross av jeg ikke kan forandre omgivelsene. Jeg må trekke fram det som er bra, alt det jeg har å glede meg over (mannen min, ungene mine, familie, gode venner, god helse, trygghet, ja, egentlig alt jeg har behov for...), og jeg må slå meg til ro med at jeg ikke kan redde verden. Men jeg tror at lille Grete, som kanskje ikke er så liten likevel, kan utgjøre en forskjell. Jeg tror at jeg kan skape en positiv forandring. Og jeg tror at du kan skape en positiv forandring. Men det begynner ikke med at jeg leter etter feil hos deg, eller at du leter etter feil hos meg. Det begynner ikke med at vi tar fram alle uenighetene våre for å diskutere oss fram til en slags enighet, eller for å sette en merkelapp på hverandre. Det begynner ikke med at vi overser oss selv, bretter opp ermene og stormer ut i verden for å frelse den. Det begynner med at vi ser inn i oss selv. Det begynner med at vi våger å være ærlige med oss selv og de rundt oss. Ærlige om tro, tvil, usikkerhet, svakheter og styrker.

Vi trenger å legge av oss late-som-livet og herme-etter-de-andre-livet, og lære oss å leve våre egne liv. Kanskje handler det om å ta imot det som er godt og sant, om å dele det gode med andre, og la resten passere. Det begynner med noen små og store plask og stup inni oss selv, som etter hvert vil skape ringvirkninger i vannet som vi svømmer i. Ringer i vannet som andre vil legge merke til, kanskje uten at de får øye på hva som lagde dem.


Ellers vil jeg bare si at jeg setter stor pris på alle kommentarene jeg får, selv om jeg ikke alltid svarer på dem. God sommer!Tuesday, June 05, 2007

Og sommeren kom...

som et overraskende

kyss fra det høye


visste vel jeg

at luften kunne bli så varm

fargene så klare


og epleblomstene

hvite og vakre

minner meg om

at alt startet med

et lite frø